Vi åkte till Tammerfors  
2005...

Upp o hoppa - vi ska till Tampere !!!

 

Hej, igen.

Underbart att ännu en gång kunna lägga en fantastiskt trevlig utställning till handlingarna. Storfrämmande från staterna? Javisst minsann; självaste customlegenden Gene Winfield som krupit ur sitt garage uti i öknen och med sina drygt 70 vårar orkat sig inte bara till Sverige och Elmia mässan, utan också till vår fantastiska utställning i Tammerfors.

Samling i Värtahamnen och mot Finland. Allt är packat och ölen fick vi med också på egen bil. Ska bli gott...I förgrunden Ulf Kusendals läckra Mercury 50:a.

På båten uppstår genast ett trevligt gemyt. Här herrskapet Jan och Christina Bodin och Kusendals i förgrunden.

Givetvis försöker vi lära våra amerikanska gäster att på rätt sätt äta "smorgasboard". Med snaps och allt. Unge herr Mull till vänster endast tittade misstänksamt på sillen. "Raw fish...?? - no thanks!"

Väl framme i Tammerfors packas allt upp. Allt väl stuvat, och inte har vi väl tagit i i onödan - lagom stor bil är bäst.

 

PanicTours orange-färgade Chevrolet Caprice hämtade farbror Winfield från Tammerfors flygplats, och fick för första gången träffa en mycket snäll, omtänksam och väldigt lättsam äldre farbror. Att han sen är en av USA:s mest legendariska custom-byggare, en riktig celebritet, kunde man aldrig ha anat, hade vi inte vetat.

Här sitter Gene i samspråk tillsammans med Ulf och Marie Kusendal. Ulf som nyligen varit i USA hade glädjen att få besöka Gene Winfield i sitt hem / garage. Jag hoppas att du får möjlighet att höra Ulf berätta om denna härliga upplevelse att liksom "förflyttas tillbaka till -50 / -60 talen." Gene har valt att bo ensligt och ganska enkelt, men i total symbios med sitt garage och sin verksamhet som alltså fortfarande pågår...

Med oss från USA hade vi också far och son, Larry och Bob Mull som hade med sin pokal-späckade Chevrolet "EvilZ". Tuning bilen som har vunnit allt som går att att vinna i sin klass i USA. Det skulle bli ett pris även i Tammerfors.

Ett samtal om uppställningen i hallen med Bosse från PanicTours.

Här en litet missvisande bild på EvilZ. Om jag berättar att den har 28st LCD-skärmar, så bör man få en uppfattning om vart herrskapet Mull lagt ribban..

Själva lade vi ribban vi sådar 10 GinLongDrink om dagen, det var inga problem att lära dessa herrar dricka på finskt vis. Pappan, Larry blev riktigt förtjust i denna finska nationaldryck. Även Bob, men han hade annat och göra, det fanns ju snygga tjejer i Tammerfors...

PanicTours' reseledare gör givetvis allt för att våra "kunder" ska trivas, och i detta arbete ingår att förse alla med, och inte dryck direkt, så i alla fall goda råd om den lokala dryckesskapen, och dryckessederna. Lite GinLongDrink inköptes för detta ändamål...

...här följer intresserade kunder med sina reseledare på inköpsrundan, Förutom PanicTours' Bosse till vänster, vår nye medhjälpare Thomas "Fjumpen" Eriksson till höger, samt gamlemannen Tomas Sjöpungen i mitten (Markku bakom kameran) ser vi här två glada skånepågar; Martin Zeden och Hans Altenhammar som prydde utställningen med sin fin-fina El-Camino 60:a Custom, byggd av "Mooneyes-Håkan" i Näs.

Såhär "kliint" var det under huven på sagda ElCamino.

...och såhär maffigt under huven på Johnny Nilssons Willys. Är det inte en 392 Hemi minsann...

Tomas Jungarts Ford 48:a

Inmatningen av bilder fortsätter...

...page is beeing updated.

 

 

Till bilderna...

 

 

 
 

Såhär glad blir Håkan från Mooneyes när han upptäckt hur god en Gin Long Drink är...

 

...nåja öl är också OK tycker Jörgen Carlestig...

Tomas och Bob Mull

...husdrycken.

...hustomten...efter rejält intag av husdrycken...

 
 
 
 
  Maila gärna om du vill något: :info@panictours.nu